Düşük Karbonhidrat Diyeti Nedir?

Düşük Karbonhidrat Diyeti Nedir?

Özellikle kilo vermekte zorlanan ; daha hızlı kilo vermeyi sağlayan , metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayan ve karbonhidrat diyetini yaparken kan şekerinin kontrol altında tutarak yapılan diyet Karbonhidrat diyeti denir.

Karbonhidrat diyeti; düdük karbonhidrat esasına dayanan; şeker ve nişastalı besinlerin yer almadığı, bilinçli olarak yapılması gereken bir diyet olmakla birlikte bilinçsizce yapılırsa yarardan çok zarar vermesi kaçınılmaz bir diyettir.  Düşük karbonhidrat diyetinde beyinin ihtiyacı olan keton, aldığımız düşük karbonhidratlar nedeniyle bedene giren şeker azalır, yağ alımı artığı için kan keton düzeyi artar ve beyin keton kullanmaya başlar. Böylece yapılan araştırmalar sonucu görülüyor ki düşük karbonhidrat diyeti Alzheimer ve Parkinson başta olmak üzere birçok nörolojik hastalıklar içinde destek sağlamaktadır.

DÜŞÜK KARBONHİDRAT DİYETİNİ KİMLER NASIL UYGULAR

Düşük karbonhidrat diyeti; yüksek kalorili ve karbonhidratlı besinlerin, rafine şekerin ve işlenmiş tüm gıdaların asla tüketilmediği vücudun

Kalori yakmasına ve zayıflamasına yardımcı olan bir diyet olup, süt ve süt ürünleri, et ve sebze tüketilmesi gerektiğinden günde 1 saat spor yapan insanlara önerilmemektedir. Daha ziyade az hareketli olan insanların kilo vermesi için uygulanan diyetler.

 Bir diğer adı da 12 gün diyeti olup, 12 gün yapılmasından sonra ara vermelidir. Peki, neler tüketebilir, neler tüketmeliyiz. Diyeti uygulamam çok kolay olup, hayatımızdan şeker, işlenmiş gıdaları çıkmamızı sağlayacak olan karbonhidrat diyetinde greyfurt yağ yakmada büyük bir yer almaktadır.

 Fasulye, domates,karnabahar, kereviz,mantar,Brüksel lahanası,yeşil soğan,dolmalık biber,turp,lahana,şalgam,ıspanak,patlıcan,brokoli,patlıcan,biftek,tavuk,kavurma,ıstakoz,yengeç gibi besinler ve tarifleri her zaman tüketebileceğimiz gıdalardır.

Ancak  uzak durmamız gereken; süt ürünleri, peynir ürünleri, tatlı, ekmek, patates, havuç, mısır gevreği, kuru fasulye, nişastalı sebzeler, jöle,reçel,fındık gibi gıdalar da uzak durmamız gereken gıdalardan bazılarıdır.

admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir